Åndre serierunde i Norsk Tipping-ligaen blir stående som en «lærebok» i god fotball «skrevet» av Rosenborg 2.

2018-04-23
Arve Hansen

Årets første hjemmekamp mot et ungt Rosenborg 2 ble en oppvisning i god fotball av våre gjester. Vi fikk se et trønderlag bestående av spillere med individuelle ferdigheter på et meget høyt nivå. Når da disse ferdighetene også fungerte som et lag var vi dessverre «milevis» fra poeng.

Rosenborg 2 dominerte første omgang, men heldigvis for oss var ikke lagets effektivitet foran mål av sammen kvalitet som spillet for øvrig. Trønderne skapte sjanser og vi var heldige som gikk til pause uten scoringer imot, men gir også ros til et defensivt hardtkjempende lynlag.

Bortelagets spillemessige overtak fortsatte også etter pause og laget tok helt fortjent ledelsen ca 20 minutter ut i omgangen og doblet denne få minutter senere. Lagets to siste scoringer kom i kampens siste minutter hvor den siste på en meget god kontring. Rosenborg 2 sin seier var aldri truet, men vi noterte allikevel et par gode lynmuligheter i andre omgang med bla skudd i tverrligger og en god heading utenfor.

Vi lar bortelagets 18 år gamle keeper Einar Bergquist stå som representant for et Rosenborg som blir vanskelige å hanskes med for de fleste lagene i  vår avdeling.

FK Gjøvik-Lyn – RBK 2 0-4 (0-0)

Mål: 0-1 (66 min), 0-2 (71 min), 0-3 (88 min), 0-4 (90 min)

FK Gjøvik-Lyn: Hayden Brown, Sander Enger Lykken, Petter Senstad, Marcos Gondra Krug, Håvard Aasjord Lomsdalen (Joakim Markeng Søby fra 77 min), Dag Alexander Olsen, Gard Simenstad, Mohammed Abdullahi (Jørgen Lilleby Tandsether fra 60 min), Lars Johan Kollshaugen, Ole Thomas Skogli (Stian Akernes fra 68 min), Magnus Tvedte.